Veri Madenciliği ve Makine Öğrenmesi Kitapları

Veri madenciliği hadi neyse de makine öğrenmesiyle ilgili Türkçe kitap yok gibi. Ethem Alpaydın’ın İngilizce’den çeviri bir kitabı var onun adı da Yapay Öğrenme. Anladığım kadarıyla machine learning Türkçe literatürde hem makine öğrenmesi hem de yapay öğrenme olarak kullanılıyor. Ben makine öğrenmesi isminde Türkçe bir kitabı sadece M.Erdal Balaban ve Elif Kartal’ın yazdığı Veri Madenciliği ve Makine Öğrenmesi kitabında bulabildim. Başka yok. Ya soyu tükendi ya hiç doğmadı 🙂 Birilerinin bu konularla ilgili yazması lazım. İngilizce’de 6-7 yıldır epey bir yayın ve kitap yazılmış durumda.

Data Science for Business: What You Need to Know about Data Mining and Data-Analytic Thinking

Kitabı okudum. Adından da anlaşılacağı gibi veri bilimlerinin işe ne gibi katkılar sağlayacağıyla ilgili bir kitap. Teknik konusunda formül ve ağır teoriyle sizi boğmuyor. İş dünyasının veri madenciliği ve veri odaklı analitik düşünme ihtiyaçları üzerinde duruluyor. Bence en güzel yanı hangi iş problemlerinin hangi teknik yöntem ve veri ile çözülebileceğinin ele alınmış olması. Keşke zamanım çok olsa da kırmızı kalemi, kahvemi ve sözlüğümü elime alsam ve sağını solunu çize çize okusam bu kitabı.

DATA: Veri Madenciliği Veri Analizi

Veri analizi ve madenciliğini teorik olarak ele tatminkar bir kapsama sahip bir kitap. Veri perdahlama gibi orjinal deyimler kullanmış hocamız. Ben kitaptan epey bir istifade ettim. Veri nedir? Verinin analiz için hazırlanması. Veri analizi, Veri madenciliği teknikleri ele alınmış. Teknik detayı referans kitap olarak kullanılabilmesini sağlıyor.

Veri Madenciliği Ve Makine Öğrenmesi Temel Algoritmaları Ve R Dili İle Uygulamaları

Büyük veri ile doğrudan ilgili değil ancak veri bilimleri ve veri madenciliği, makine öğrenmesi alanında Türkçe kaynak kıtlığının olduğu bu dönemde bu güzel kitabı buraya koymayı uygun gördüm, hazırlayan değerli hocalarımızın ellerine sağlık. Türkçe kitaplarda yaygın olarak rastlanan baskı kalitesizliğini bir kenara bırakırsak mühendis kökenli olmadığı halde bu konulara merak sarmışların da faydalanacağı bir kitap. Ben henüz aldım ve daha bitirmedim. Ayrıca nedense her kitapevinde bulunmuyor. Çağlayan Kitabevinin kendi sitesinden sipariş vermek durumunda kaldım.

Veri Madenciliği ve Bilgi Keşfi

Veri madenciliği hakkında Türkçe yazılmış sayılı kitaplardan birisi. Piyasada 2009 basımı bulunuyor. Dolayısıyla büyük veri madenciliği hakkında birşey yok. Veri madenciliğini sınıflandırarak her bir teknik açıklanmış ve örnek verilmiş. Doktora yeterlilik sınavına hazırlanırken çok detaylı bir şekilde okumuştum. Veri madenciliği dersini almamış olmama rağmen bu kitapla veri madenciliğine kendi kendime giriş yaptığımı söyleyebilirim. Sıkmayacak ve göz yıldırmayacak kadar ince bir kitap. İlk bölümde klasik veri ambarına da değinilmiş.

Veri Madenciliği: Kavram ve Algoritmaları

Gökhan Hoca Haldun Hoca’nın doktora öğrencisi. Kitap yeni başlayanlar için güzel bir kitap. Veri madenciliği teknikleri ve algoritmaları olabilecek en basit haliyle anlatılmış. Deneyimli okuyucular da bu kitaptan istifade eder kanısındayım. Kitapta veri madenciliğiyle ilgili KNIME ve CLEMENTINE yazılımlarının tanıtımı yapılmış. Eylül 2016 üçüncü basım piyasada. Kitaptaki soru ve alıştırmaları da yaparsanız on numara beş yıldız olur, okuduklarınız iyice pekişir.

Yazar Hakkında
Toplam 180 yazı
Erkan ŞİRİN
Erkan ŞİRİN
10 yılı aşkın süredir yurtiçi ve yurtdışında sektörde büyük veri mühendisliği, platform yönetimi ve makine öğrenmesi ile ilgili çalışmalar yürütmekte ve aynı zamanda birçok kurum ve şirkete danışmanlık ve eğitimler vermektedir. Çalışma alanları: Data ve MLOps platformları, gerçek zamanlı veri işleme, değişen veriyi yakalama (CDC) ve Lakehouse.
Yorumlar (Yorum yapılmamış)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

×

Bir Şeyler Ara